CE Hunedoara, singura companie care mai face energie pe huilă, în corzi: Firma trebuie să înapoieze un ajutor de stat de 60 de milioane de euro considerat acum ilegal de CE

Secțiune susținută de Medlife Logo

joi, 13:41 Autor: Roxana Petrescu

CE Hunedoara, compania care are în portofoliu patru mine de huilă şi termocentralele Deva şi Paroşeni, trebuie să înapoieze un ajutor de stat de 60 de milioane de euro considerat acum ilegal de Comisia Europeană. Având în vedere siatuaţia financiară a companiei, aceasta ar putea fi lovitura finală pentru o companie cu un profil unic de producţie.

Un guvern poate sprijini o societate care are dificultăţi din punct de vedere financiar dacă societatea are un plan de restructurare solid, contribuie la costurile restructurării sale şi dacă denaturarea concurenţei este limitatăÎn cazul CE Hunedoara, aceste condiţii nu au fost îndeplinite - am constatat că împrumuturile din surse publice acordate de România societăţii CE Hunedoara au conferit acesteia un avantaj economic necuvenit. Aceasta înseamnă că ajutorul de stat a fost ilegal. Acum, România trebuie sărecupereze ajutorul ilegal acordat societăţii”a declarat Margrethe Vestager, comisarul responsabil cu politica în domeniul concurenţei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
comisia europeana
, hunedoara
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide