CEZ, profit net de peste 90 milioane de euro din eolienele din Dobrogea, dar consumatorii au stat 5 ore în întuneric din cauza reţelelor

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 iul 2018 Autor: Răzvan Botea

Martin Zmelik a preluat conducerea CEZ România în 2014, după ce a venit în România în 2010 ca director operaţional al companiei. Din august se va retrage din funcţia de CEO al CEZ România pentru o funcţie de conducere la nivel de grup.

Schimbarea legislaţiei din domeniul eolian a lucrat în favoarea cehilor de la CEZ, una dintre cele mai mari companii locale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, cu 1,3 milioane de consumatori situaţi mai ales în zona Olteniei.

Astfel, de la pierderi conso­lidate de aproape 230 de milioane de lei în 2016, compania a ajuns anul trecut la un profit net de 421 de milioane de lei (circa 92 de milioane de euro), la nivel consolidat, rezultat explicat prin performanţa celor 240 de turbine eoliene montate în România, un control riguros al costurilor, dar şi prin reevaluarea imobilizărilor corporale şi financiare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
CEZ
, consumatori
, dobrogea
, eoliene
, cauza
, profit net
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide