Energia, cel mai expus domeniu în calea atacurilor cibernetice pe fondul automatizării accelerate

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

Companiile din domeniul ener getic sunt ţinta celor mai multe atacuri cibernetice, investiţiile majore pe care acestea le fac în automatizare repre zentând un veritabil „călcâi al lui Ahile“ în faţa hackerilor. Concluzia este inclusă într-o cercetare făcută de Kaspersky Lab, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de securitate la nivel global, deţinut de omul de afaceri rus Eugene Kaspersky.

„38,7% din toate sistemele in dus triale de control (ICS) din or ga ni zaţiile din domeniul energiei, protejate de so luţiile Kaspersky Lab au fost atacate de malware cel puţin o dată în ultimele şase luni din 2017, urmate în deaproape de 35,3% dintre re ţelele de in gi nerie şi in te gratorii de siste me indus triale de con trol. Alte do me nii s-au con frun tat, în me die, cu ata curi asu pra a 26-30% din com pu te­rele ICS. Marea ma jo ritate a atacurilor detectate au fost lovi turi accidentale“, spun repre zentanţii Kaspersky Lab.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.03.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
kaspersky
, atacuri
, companii
, energie
, atac
, crestere
, expunere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide