Hidroelectrica, suspectată de abuz de poziţie dominantă după raliul făcut de preţul energiei: Am pornit de la variaţiile semnificative de preţ

Secțiune susținută de Medlife Logo

11 sep 2018 Autor: Roxana Petrescu

Consiliul Concurenţei ascultă reacţiile din piaţă şi demarează o investigaţie la sediul celui mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica. Perla sistemului energetic local şi una dintre cele mai profitabile companii din România este suspectată de abuz de poziţie dominantă, în contextul în care, fără creşterea consumului şi într-un an hidro de excepţie, preţul energiei a ajuns, în anumite intervale, şi la 450 lei/MWh de la o medie de circa 250 lei/MWh.

„Consiliul Concurenţei a de­clan­şat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie do­­minantă al companiei Hi­dro­­electrica pe piaţa pro­ducerii şi comercializării de energie electrică din România. Consiliul Concu­ren­ţei are suspiciunea că Hidroelectrica, prin com­por­tamentul său de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializată pe unele seg­mente de piaţă (în principal pe Piaţa pentru Ziua Următoare), în scopul realizării unor oferte cu preţuri mai ridicate pe Piaţa de Echi­librare (PE)“, au declarat repre­zen­tanţii Consiliului Concurenţei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Hidroelectrica
, pret
, energie
, abuz
, pozitie
, suspectare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide