REAL-ESTATE

În cursa pentru miliard. Primele zece malluri din Bucureşti galopează spre afaceri de 1 mld. lei. Top zece din provincie este la jumătate

Secțiune susținută de Medlife Logo

19 iun 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ În Bucureşti există trei centre comerciale cu cifre de afaceri de peste 100 de milioane de lei – Băneasa Shopping City, AFI Cotroceni şi Mega Mall, dintre care unul sare chiar şi de 200 de milioane de lei ♦ Un singur mall din afara Capitalei a reuşit în 2017 să treacă de borna de 100 de milioane de lei cifră de afaceri – Iulius Mall din Timişoara ♦ Cifrele de afaceri ale mallurilor sunt veniturile lor din chirii.

Cele mai mari zece centre co­merciale din Bucureşti au făcut în 2017 afaceri cumulate de 970 mil. lei (circa 210 mil. euro, la un curs mediu de 4,6 lei pentru un euro), cu cir­ca 20% mai mult fa­ţă de anul anterior, când busi­nes­sul total era de 823 mil. lei. Per total, cele zece pro­iecte de retail au raportat pentru 2017 pier­deri de 87 mil. lei, faţă de un profit de 162 mil. lei în 2016, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor publicate pe site-ul Minis­terului de Finanţe.

Cel mai mare impact l-a avut mallul AFI Co­troceni, operat prin compania Cotroceni Park, care a raportat la Finanţe pierderi de 45 mil. lei pentru 2017, faţă de un profit record de 207 mil. lei în 2016, mai mare chiar decât cifra de afaceri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.06.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
REAL-ESTATE
, malluri
, centre comerciale
, chirii
, shopping
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide