Italienii de la Enel vând mai multă energie pe piaţa liberă decât pe cea reglementată şi ajung la venituri de 298 mil. euro în T1/2018

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 mai 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ Grupul italian de utilităţi Enel a terminat primul trimestru al anului cu venituri de 298 de milioane de euro pe piaţa din România, profitul EBITDA (înainte de dobânzi, impozite, deprecieri şi amortizări – n. red.) fiind de 45 de milioane de euro ♦ Odată cu liberalizarea pieţei, Enel, care are pe plan local un portofoliu de 2,8 milioane de consumatori, spune că a ajuns să vândă semnificativ mai multă energie pe piaţa liberă faţă de cea reglementată.

Potrivit datelor publicate de grupul italian pentru primul trimestru al anului, Enel a înregistrat în România venituri de 298 de milioane de euro, cu 2% mai mici faţă de cele din perioada similară din 2017.

EBITDA-ul însă, unul dintre cei mai importanţi indicatori de business în economia unei companii, a ajuns la 45 de milioane de euro de la 43 de milioane de euro în primul trimestru al anului trecut.

În cadrul raportului publicat de grupul italian, creşterea EBITDA-ului reflectă creşterea volumelor de energie vândute şi creşterea preţurilor de vânzare atât pe piaţa concurenţială, cât şi pe segmentul reglementat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
enel
, energie
, piata reglementata
, liberalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide