ANTREPRENORI LOCALI

Lucia Morariu, Eximtur: Motorul de creştere pentru turismul intern îl reprezintă acum voucherele de vacanţă

Secțiune susținută de Medlife Logo

5 iul 2018 Autor: Mirabela Tiron

Lucia Morariu, acţionar al Eximtur Cluj: Trendul este unul pozitiv şi pentru serviciile de business travel, dar şi pe vacanţele în afara ţării. Avem creştere cu 20% pe extern, Turcia este cea mai căutată, Grecia se menţine în cerere, la fel şi Bulgaria. A revenit cererea şi pentru Egipt şi Tunisia

Agenţia de turism Eximtur din Cluj -Napoca, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, controlată de familia Morariu, a finalizat prima jumătate a acestui an cu afaceri mai mari cu peste 10%, iar până la finalul anului aşteaptă un rulaj de 60 de milioane de euro, potrivit Luciei Morariu, şefa companiei. „Suntem mulţumiţi de rezultatele de până acum. Cererea pentru vacanţele în ţară a crescut, motorul de creştere fiind voucherele de vacanţă acordate bugetarilor. Până la final de an estimez o creştere cu 50% pe staţiunile montane şi balneo şi cu 15% pentru litoralul românesc“, a spus pentru ZF Lucia Morariu. Ea a mai precizat că la cea mai mare căutare sunt acum vacanţele în staţiunile balneare din ţară, la fel ca în ultimii trei ani. Din acest an, angajatorii din sectorul public sunt obligaţi să acorde bugetarilor vouchere de vacanţă. Toţi cei peste 1,2 milioane de bugetari din România vor primi vara aceasta vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei, echivalentul unui salariu minim brut pe economie aferent anului 2017, tichete care sunt valabile pe teri­to­riul României pentru achiziţia de ser­vi­cii de turism, până la 30 noiembrie 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
eximtur
, crestere
, vacanta
, turism
, motor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide