„Ciuma porcilor“ l-a adus pe Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, la Bucureşti: „Trebuie să oprim răspândirea bolii în România“

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 sep 2018 Autor: Roana Rotaru

Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, a primit în dar un baston pentru ciobani, o pălărie şi o vestă din blană de oaie de la ministrul agriculturii, Petre Daea. „Am auzit că vă doare spatele“, i-a spus ministrul Daea comisarului european când i-a oferit cadoul.

Comisarul european pentru agricul­tură, Phil Hogan, afirmă că va sprijini Româ­nia în combaterea pestei porcine africane, prin implementarea unor măsuri de supra­veghere şi detecţie a pestei porcine africane, prin acordarea unui sprijin financiar pentru ser­vicii veterinare şi prin investiţii în cercetare. 

În acest sens, Comisia Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru ajutor veterinar, analizează fondurile de dezvoltare rurală pentru a vedea cum pot fi ajutaţi fermierii care şi-au pierdut animalele din cauza pestei porcine africane, iar până în 2019 vrea să scoată un vaccin împotriva virusului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, comisar european
, romania
, porcine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide