Producătorii de lactate nu vor mai fi obligaţi să scrie pe etichete procentul de lapte praf folosit. Fermier: „Nu e normal să nu ştim ce mâncăm“

Secțiune susținută de Medlife Logo

28 iul 2017 Autor: Roana Rotaru

„Nu există nicio metodă de laborator la nivel naţional şi internaţional care să determine procentul de lapte praf dintr-un produs finit.“

Crescător de vaci: „E o tentativă de a induce consumatorul în eroare. Nu e o treabă ortodoxă“.

Producătorii de lactate nu vor mai fi obligaţi să scrie pe etichetele produselor procentul de lapte praf folosit, potrivit modificărilor aduse Legii etichetării laptelui,  o măsură care contravine interesului consumatorului de a fi pe deplin informat despre ceea ce consumă, potrivit specialiştilor din piaţă.

„Nu e normal să nu ştim ce mâncăm. Consumatorul trebuie să aibă acces la toată informaţia. Orice lucru care nu este trecut pe cutia de lapte nu este altceva decât o tentativa de a induce consumatorul în eroare, de a-l ţine în neştiinţă. Laptele praf nu e lapte proaspăt. Eu dacă vreau să cumpăr copilului meu lapte proaspăt cum ştiu ce cumpăr? Nu e o treabă ortodoxă“, a declarat pentru ZF Nicuşor Şerban, administratorul fermei de vaci Agroserv Măriuţa.

Informarea corectă a consumatorului ar trebui să fie prioritară pentru ca cetăţeanul să poată decide în cunoştinţă de cauză dacă vrea lapte proaspăt sau lapte praf, potrivit lui Sorin Mierlea, preşedintele Organizaţiei pentru Protecţia Consumatorului InfoCons.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.07.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
lapte
, praf
, folosire
, lactate
, normalitate
, obligare
, producatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide