ZF - Cei mai mari jucători din economie. Afacerile din portul Constanţa: companiile de servicii portuare şi-au menţinut businessul profitabil şi pe creştere

Secțiune susținută de Medlife Logo

7 iun 2017 Autor: Mirabela Tiron

Cinci mari operatori portuari - Constanţa South Container Terminal (DP World), Oil Terminal, North Star Shipping, Socep şi Minmental, care şi-au făcut publice rezultate financiare pe 2016 - au avut anul trecut afaceri totale de 600 mil. lei (135 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă, arată calculele ZF.

Companiile de servicii portuare care îşi desfăşoară activitatea în por­tul Constanţa, principala poar­tă de intrare şi ieşire a măr­furilor din România, şi-au cres­cut afacerile şi profitul anul trecut, North Star Shipping şi Minmetal din Constanţa, pre­luate de traderul american ADM, ra­portând cel mai mare avans al afacerilor, cu pes­te 20%, potrivit unei analize a ZF făcută pe ba­za datelor de la Ministerul de Finanţe. Din­tre cei care şi-au făcut publice rezultatele pe anul trecut, doar Comvex Con­stan­ţa a raportat o scădere cu 22%.

Constanţa South Contai­ner Terminal, cel mai mare terminal de containere, controlat de DP World (Dubai), a raportat o ci­fră de afaceri de 195,4 mi­lioa­ne de lei (44 milioane de euro) anul trecut, în creş­tere cu 7,4% faţă de anul anterior şi un profit net de 59,8 milioane de lei, faţă de 66,2 milioane de lei cu un an în urmă, arată datele de la Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Cei mai mari jucători din economie
, portul Constanţa
, servicii portuare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide