Campanie ZF: Când vom avea linie de metrou spre aeroportul Henri Coandă. Cine răspunde de dezvoltarea Magistralei 6, un proiect în valoare de 1,3 miliarde euro?

5 mar 2018 Autor: Mirabela Tiron

Finalizarea până în 2020 a legăturii reţelei de metrou cu aeroportul Henri Coandă este o condiţie impusă de UEFA, dat fiind faptul că România va fi gazda pentru meciuri din Campionatul European de Fotbal. Proiectul Magistralei 6 de metrou prevede un traseu de 14,2 km şi cuprinde 12 staţii, începând cu staţia 1 Mai (existentă) şi finalizând cu staţia Aeroport Otopeni (în faţa aeroportului Henri Coandă).

♦ Metrorex schimbă manager interimar după manager interimar, Ministerul Transporturilor nu spune nimic despre stadiul lucrărilor, dar CFR SA anunţă licitaţia pentru linia feroviară până la Otopeni.

Magistrala 6, unul dintre cele mai mari proiecte de infra­structură anunţat în ultimii 20 de ani, ce implică rea­lizarea unei linii de metrou care să lege Capitala de aeroportul Henri Coandă (Otopeni), nu arată niciun progres pe teren, fiind în continuare la stadiul de documentaţie şi hârtii. 

Între timp, Metrorex schimbă manager interimar după manager interimar, situaţie care influenţează implementarea proiectelor de pe hârtie. Cum face Metrorex linia de metrou spre Otopeni când pe la conducere se perindă doar manageri interimari? Nimeni nu răspunde.

ZF  a solicitat companiei Metrorex, ce administrează metroul, dar şi Ministerului Transporturilor date legate de demersurile care se fac săptămânal în ve­de­rea implementării pro­iec­tului, de­spre cine sunt cei care se ocu­pă de acest proiect şi ce mă­suri au luat până acum, dar nu a primit niciun răspuns.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Campanie ZF
, metrou
, aeroport
, Henri Coandă
, Magistrala 6
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide