Companiile din construcţii îşi încearcă norocul în mediul rural pentru a găsi muncitori: Oamenii de la sate sunt mai serioşi

6 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Proprietarul unei firme de construcţii din Capitală, care a lucrat la blocurile dezvoltatorului Pedro Company: „Am primit telefoane şi de la oameni din Bucureşti care spuneau că sunt interesaţi, dar nu a venit niciunul la interviu. Oamenii de la sate sunt mai serioşi”.

Companiile din domeniul construc­ţiilor, confruntate cu o criză acută de muncitori care să presteze servicii pe şantiere, se orientează către potenţialul din mediul rural pentru a recruta angajaţi. Ionuţ Mîrşanu, proprietarul companiei Mic Dinamic Creativ Construct din Bucureşti, înfiinţate în luna februarie a acestui an, a distribuit afişe cu anunţuri de angajare în mediul rural din judeţele Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, în speranţa că va atrage oamenii dornici să lucreze. „Pusesem anunţuri pe site-uri de recrutare, am primit telefoane de la mai mulţi oameni din Bucureşti care spuneau că sunt interesaţi, dar nu a venit niciunul la interviu. De câteva zile, de când am pus anunţuri în satele din judeţele de pe lângă Bucureşti, m-au contactat 7-8 oameni şi deja am angajat doi din Teleorman. În mediul rural se găsesc oameni mult mai repede decât în oraşe”, spune Ionuţ Mîrşanu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2018

 
Cuvinte cheie:
mediul rural
, companii
, muncitori
, oameni
, constructii
, incercare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide