Cum s-au împărţit banii Casei de Asigurări de Sănătate în T1 2018

29 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Creşterea salariilor în sistemul public pentru medici şi asistente se vede şi în cheltuielile Casei, transferurile între unităţi ale administraţiei publice înregistrând un avans de 85%, până la 1,3 miliarde de lei în T1 din 2017.

Creşterile salariilor din sistemul public de sănătate se văd în cheltuielile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după ce transferurile între unităţile administraţiei publice au un avans de 85% în T1 din 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice. CNAS a cheltuit cu 400 de milioane de lei mai mult faţă de cât a încasat în primele trei luni ale anului 2018, iar cei mai mulţi bani au mers în plăţile către spitale - circa 2,4 miliarde de lei, arată datele publice de pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. La capitolul încasări, CNAS a strâns circa 5 miliarde de lei din contribuţiile angajaţilor români în primele trei luni ale anului 2018, în creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Avansul semnificativ al încasărilor din contribuţii se vede după ce anul acesta a intrat în vigoare trecerea contribuţiilor din sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor, începând cu 1 ianuarie 2018. Contribuţiile angajatorilor au scăzut la jumătate în perioada menţionată, de la 2,8 miliarde de lei în T1 din 2017 la 1,4 miliarde de lei în perioada similară din 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2018

 
Cuvinte cheie:
cnas
, salarii
, casa
, asigurari de sanatate
, bani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide