Ministerul Agriculturii „a uitat“ de scutirile de impozite promise prin programul de guvernare

6 iul 2018 Autor: Roana Rotaru

TVA zero la achiziţia de materii prime sau servicii agricole, eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate şi scutirea de impozite pentru angajarea tinerilor în agricultură sunt măsuri care ar fi trebuit deja să fie funcţionale.

Programul de guvernare al PSD pentru agricultură promitea fermierilor TVA zero la achiziţia de materii prime sau servicii agricole, eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate şi scutiri de impozite pentru angajarea tinerilor în agricultură, măsuri ar fi trebuit deja implementate, dar care încă se lasă aşteptate. Încă de anul trecut, din luna martie, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), instituţie condusă de Petre Daea, ar fi trebuit să elimine TVA la toate materiile prime agricole, cum ar fi pesticide sau îngrăşăminte, dar şi în cazul serviciilor agricole de semănat, discuit, arat, fertilizat, aşa cum şi-au asumat în programul de guvernare. După mai bine de un an de la termenul asumat de PSD pentru eliminarea TVA la materiile prime agricole, fermierii plătesc în continuare TVA de 9% la achiziţia de materii prime sau servicii agricole.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2018

 
Cuvinte cheie:
guvernare
, impozite
, program
, ministerul agriculturii
, promisiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide