Patru din cinci spitale de stat nu vor avea în continuare aparat RMN

11 ian 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Achiziţia de echipamente medicale anunţată marţi de Minis­­terul Sănătăţii rezolvă doar o parte dintre problemele spitalelor de stat, în contextul în  care patru din cinci spitale de stat nu vor avea în continuare aparat RMN (rezonanţă mag­ne­tică nucleară), iar pacienţii vor fi nevoiţi şi anul acesta să aştep­te pentru a face această investigaţie sau să meargă la privat.
 
În România sunt 366 de spitale de stat, din datele de la statistică, iar după achiziţia celor 24 de RMN-uri de către ministerul de resort, numărul echipamentelor va ajunge la 66. Astfel, din cinci spitale, doar într-unul singur vom găsi un RMN, din calculele ZF. Doar unu din două spitale va fi dotat cu CT (computer tomograf).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

 
Cuvinte cheie:
spitale
, refuz
, aparat
, echipamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide