ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut, ce-am câştigat? Florin Pogonaru, preşedintele AOAR: Nu s-a schimbat nimic în structura economiei. Avem aceeaşi economie mică şi comoditizată

14 sep 2018 Autor: Iulian Anghel

Businessul românesc a rămas, la zece ani de la criză, unul mic, fără campioni, deplânge Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), situaţia economiei, la zece ani de la debutul crizei care a pus România în genunchi. 

„Businessul românesc a rămas, după zece ani, un business mic, care nu are campioni. Suntem o economie cu cifre mici. Cifrele pe care se fac evenimentele sunt cifre mici, iar economia are un aspect local subdezvoltat. Economia are o valoare adăugată mică şi comoditizată (o economie care nu produce diferenţiat, care nu are branduri, fapt ce conduce la erodarea profiturilor companiilor – n.red.).

” Economia nu a făcut paşi decisivi spre o restructurare, felul de a face afaceri nu s-a schimbat prea mult, astfel încât valoarea adăugată să fie mai mare, spune Pogonaru: „Nu vom schimba nimic, dacă economia nu va deveni una inovativă. Dacă inovaţia companiilor nu va produce o valoare adăugată mare în economie. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Florin Pogonaru
, AOAR
, criza
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide