ZF Live. Alexandra Smedoiu, partener divizia de taxe Deloitte, şi George Vişan, deputat PSD: Chestiunea repartizării trimestriale a profitului a fost rezolvată. Mai rămâne problema flexibilizării împrumuturilor intragrup

5 iul 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

Alexandra Smedoiu, partener divizia de taxe Deloitte: Ar fi interesant să urmărim impactul acestei legi şi pe piaţa de capital, poate vor fi firme care îşi vor răsplăti acţionarii cu dividende în timpul anului.
George Vişan, deputat PSD: Pe data de 13 iulie se va îndeplini calendarul de promulgare, iar după promulgare dividendele vor putea fi repartizate către acţionari de patru ori pe an, după ce depun declaraţiile de impozit pe profit.

„Dacă ne uităm la societăţile care au cifra de afaceri sub un milion de euro pe an, unde se încadrează peste 3/4 din societăţile din România, regimul de impozitare a devenit foarte favorabil.”

Costul fiscal al unei afaceri a devenit rezonabil şi atractiv pentru companiile care, spre exemplu, au un impozit de 1% pe cifra de afaceri, plus un impozit de 5% pe dividende şi o contribuţie la sistemul de asigurări sociale de sănătate de aproximativ 500 de euro per an, a spus Alexandra Smedoiu, partener divizia de taxe Deloitte, în cadrul emisiunii de business ZF Live, în cadrul căreia subiectul major a fost repartizarea trimestrială a dividendelor. Legea privind repartizarea trimestrială a profitului între acţionarii unei firme a fost trimisă către preşedintele Klaus Iohannis pe data de 23 iunie, după ce a fost adoptată pe 14 iunie în Camera Deputaţilor. „Pe data de 13 iulie se va îndeplini calendarul de promulgare, iar după promulgare dividendele vor putea fi repartizate către acţionari de patru ori pe an, după ce depun declaraţiile de impozit pe profit”, a spus George Vişan, deputat PSD şi iniţiator al legii, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2018

 
Cuvinte cheie:
deloitte
, partener
, taxe
, zf
, zf live
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide