Un executiv român conduce businessul de 3 mld. dolari al PepsiCo din Rusia

14 sep 2018 Autor: Cristina Rosca

Executivul român Bogdan Savin conduce de circa un an de zile businessul gigantului american PepsiCo pe piaţa din Rusia.

El l-a înlocuit în această poziţie pe Silviu Popovici, un alt român care a ajuns între timp unul dintre cei mai puternici executivi din cadrul gigantului american, conducând businessul din Europa şi Africa Subsahariană.

Piaţa din Rusia a contribuit cu circa 5% anul trecut la businessul total al PepsiCo, de peste 63 mld. dolari. Cu o populaţie de aproape 150 de milioane de oameni, aceasta este una dintre cele mai importante pieţe pentru pro­ducătorul de băuturi şi snacksuri.

Înainte de a lucra pentru PepsiCo, companie căreia i s-a alăturat acum un an, Bogdan Savin şi-a conturat cariera în cadrul producătorului de ţigări British American Tobacco, care deţine în portofoliu branduri precum Kent. Executivul român a lucrat pentru BAT timp de aproape 15 ani, primii trei pe piaţa locală, iar restul peste hotare. Ultima poziţie deţinută înainte de cea actuală a fost cea de director de marketing şi vânzări pentru BAT în Rusia. De aici a fost recrutat de PepsiCo. Bogdan Savin este absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2018

 
Cuvinte cheie:
executiv român
, business
, PepsiCo
, Rusia
, Bogdan Savin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide